domingo, enero 25, 2009

Tarragona vol liderar el Camp de Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va defensar al debat amb els alcaldes de les principals ciutats del Camp de Tarragona organitzat per la Cadena SER “que aquest territori té cinc avantatges que la posicionen de manera exclusiva per ser el motor de Catalunya. El turisme, la indústria, la logística (amb el Port i l’aeroport), el comerç i la societat del coneixement (amb la Universitat Rovira i Virgili) són cinc elements que són difícils de trobar en un mateix territori i el del Camp de Tarragona ho té”.
En el debat es va plantejar el compromís de reactivar i reformular el Consorci del Camp de Tarragona. L’alcalde Ballesteros va reclamar el consens necessari per encetar aquesta nova etapa i “afrontar-la amb garanties d’èxit”. En aquest sentit, l’alcalde s’ha posicionat clarament a favor de què siguin els municipis qui dibuixin les línies estratègiques a partir dels instruments de planificació. Entre ells destaquen el Pla Parcial Territorial del Camp, el Pla director Urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques, el Pla Director Urbanístic de l’Àrea Central del Camp i, finalment, el Pla Estratègic elaborat per la Universitat Rovira i Virgili.

jueves, enero 22, 2009

lamajor inversió a la ciutat de la Historia

Aquesta tarda l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del tinent d’alcalde de Gestió Econòmica, Pau Pérez, i el tinent d’alcalde de Territori Xavier Tarrés han presentat en roda de premsa els 98 projectes que seran finançats a través del Fons d’Inversió Local i que s’executaran durant l’any 2009.

Ballesteros ha declarat que “el Fons d’inversió local és una de les millors mesures que ha pres el govern de Zapatero perquè aquests diners es destinen a inversió pública, a les empreses locals i a la generació d’ocupació”. Els 23,8 M€ amb els que comptava Tarragona s’han distribuït en petits i mitjans projectes repartits per tota la ciutat per tal que les petites i mitjanes empreses locals puguin optar a executar-los. A més, la seva posada en marxa suposarà la creació de 760 nous llocs de treball.

L’alcalde ha afirmat que “el calendari previst és que totes les actuacions s’iniciïn entre els mesos de febrer i abril i estiguin finalitzades el desembre d’aquest mateix any”.

FULL DE RUTA FIXAT PER L’ALCALDE BALLESTEROS

“En moments de dificultats l’Ajuntament ha d’endegar totes les mesures socials que calgui per pal•liar els efectes negatius que provoca la crisi a la butxaca dels tarragonins”


L’executiva de l’agrupació socialista de Tarragona manifesta el seu “ple suport” a l’anàlisi de l’estat de la ciutat que va exposar l’alcalde Ballesteros en la conferència, organitzada pel col•legi de periodistes, que va pronunciar dimarts al vespre.

El portaveu de l’executiva tarragonina, Javier Villamayor, ha destacat “l’exposició del full de ruta pel 2009 que l’alcalde va dibuixar en la seva conferència. Una exposició valenta i ambiciosa en què, reconeixent les dificultats derivades de la difícil situació econòmica, l’alcalde es va comprometre a impulsar totes les mesures socials a l’abast de l’Ajuntament per pal•liar els efectes de la crisi (plans d’ocupació, mesures d’incentiu fiscal, augment de la inversió pública...)”

Així mateix, l’agrupació socialista de Tarragona considera un encert l’aprofitament que l’Ajuntament ha fet del Fons d’Inversió Local endegat pel Govern socialista que, a nivell de Tarragona ciutat, suposa una inversió addicional de 24 milions d’euros. “Els socialistes estem segurs que aquests diners serviran per generar nous llocs de treball i resoldre dèficits importants que la ciutat arrossega dels anteriors Governs conservadors de CiU i PP, especialment, l’habilitació de noves zones verdes i l’arranjament de carrers i de l’enllumenat públic.”

Javier Villamayor també ha fet autocrítica de la feina duta a terme fins ara pel consistori tarragoní. En aquest sentit, ha afirmat que “des del PSC entenem la preocupació dels ciutadans davant la lentitud d’alguns tràmits burocràtics que fan que algunes actuacions siguin tant lentes i d’execució farragosa. Creiem que s’ha de fer un esforç addicional per agilitzar i modernitzar el funcionament del consistori.”

“De cara a aquest 2009, el més important és continuar prioritzant l’atenció als col•lectius de tarragonins més vulnerables als efectes de la crisi (increment dels serveis socials i dependència...) i també l’execució del POUM. Els socialistes creiem que aquests han de ser els principis rectors d’un any carregat de reptes de transcendència històrica per la ciutat”, ha resumit el portaveu de l’executiva socialista tarragonina.



________________________________________