jueves, noviembre 13, 2008

El pressupost de l’Ajuntament per al 2009 prioritzarà l’atenció a les persones

L’equip de govern municipal està preparant els pressupostos de l’any vinent i tenint en compte la situació de crisi econòmica que estem vivint, parteix de dues premisses: unificar els esforços econòmics en l’atenció a les persones i augmentar les inversions, tot dins d'una contenció de la despesa corrent





El pressupost municipal per a l’any 2009 tindra uns 143 milions d’euros, només augmentarà un 2,7 per cent, però es canviarà de forma important la seva distribució, si ho comparem amb els pressupostos d’enguany. El canvi ve provocat perquè el govern municipal vol dedicar tots els esforços econòmics als serveis a les persones, especialment, a l’ensenyament, els serveis socials, la formació i l’ ocupació. Així, es redueixen en un 17,31 per cent les despeses protocol.làries, cosa que afecta a totes les conselleries, i també les despeses de l’alcaldia, que baixen un 35,8 per cent, . El 2009 els sous dels regidors es congelaran.



D’altra banda, com a contrapartida es preveu que les despeses dedicades a l’ocupació i formació de persones en situació d’atur, augmentaran un 90 per cent, respecte al pressupost d’enguany. Aquest increment és històric perquè la partida es duplica. Els diners dedicats a ensenyament augmentaran un 8,4 per cent, per la posada en funcionament de noves escoles bressol (Cèsar August, Sant Pere i Sant Pau, Joan XXIII i la Móra); els serveis socials tindrà un increment del 9 per cent, principalment per la tasca que s'ha d'iniciar per la Llei de la Dependència i, els serveis de la guàrdia urbana, també augmentarà un 9 per cent, ja que s'incorporen 25 nous agents als 50 nous de l'any passat, fins arribar a 100 en quatre anys.

També cal assenyalar, que l’àrea de promoció econòmica tindrà un increment del 40 per cent,amb la novetat del consorci per la competitivitat.

No hay comentarios: