miércoles, abril 18, 2007

Una mostra itinerant que s'estrena a Tarragona exhibirà material de rodatge d'«El laberinto del fauno»




Demà s'estrena al Port de Tarragona, a les 20:30h, una expossició sobre el Laberinto del Fauno i està produida Pel Tarraco Film Office i els organitzadors del Festival Rec.

Esteu convidats a assistir-hi.

Aquí reprodueixo part d'un article del diari el Punt que va ser publicat el mateix dia que entrevistaven al meu gran Amic David Serra ( Gerent del Tarraco Film Office).


GCM


Una mostra itinerant que s'estrena a Tarragona exhibirà material de rodatge d'«El laberinto del fauno»

Hi haurà peces originals utilitzades en el film, com les màscares i els monstres

La pel•lícula de Guillermo del Toro El laberinto del fauno tindrà un protagonisme molt especial durant el festival de cinema Rec, que se celebrarà a Tarragona entre el 24 i el 29 d'abril. Gràcies a la col•laboració entre el Tarraco Film Office i el Rec, l'Antiga Audiència, el Tinglado 1 del moll de Costa i la Fundació Caixa Tarragona seran marc entre els dies 20 d'abril i 20 de maig d'una mostra sobre aquest film, guardonat amb l'Oscar al millor maquillatge, fotografia i direcció artística.

L'exposició titulada Hacedor de cuentos. El arte en Guillermo del Toro s'estrenarà a Tarragona i posteriorment iniciarà un itinerari per diverses ciutats i festivals de l'Estat. Els principals atractius de la mostra seran el material del rodatge (com els guions il•lustrats (storyboards) i els diaris escrits pel mateix Guillermo del Toro) i peces originals utilitzades en la pel•lícula (màscares i monstres realitzats per l'empresa d'efectes especials DDT, guanyadora de l'Oscar per aquest treball de maquillatge). A la sala de l'Antiga Audiència podran veure's diversos plafons amb els textos que introdueixen cadascuna de les seccions de l'exposició, i altres amb la imatge gràfica de l'exposició: cartells descartats, fotografies del rodatge, anotacions al quadern del rodatge, dibuixos, dissenys... A més, s'exposarà en diverses vitrines material de petit i gran format de l'empresa DDT.
L'exposició se centrarà en El laberinto del fauno, tot i que també hi haurà un apartat amb tota la filmografia de Guillermo del Toro, inclosa Hell Boy 2, que es començarà a rodar al juny. Precisament Del Toro es trobarà durant les dates de l'exposició a Budapest, preparant aquest rodatge, fet que li impedirà assistir a la inauguració de l'exposició a Tarragona. Tot i amb això, els organitzadors no descarten que a l'acte hi assisteixin alguns dels responsables o protagonistes d'El laberinto del fauno.
Del Toro també és autor dels films Cronos, Mimic, El espinazo del diablo, Blade II i Hellboy. De totes aquestes produccions també es podran veure a Tarragona guions il•lustrats, cartells i diaris del director, dissenys o títols de crèdit. El laberinto del fauno ha estat qualificada pel mateix director com un conte de fades obscur que es creua amb l'imaginari celta present al nord de l'Estat espanyol, on, sense concretar-se el lloc, s'ambienta l'acció datada l'any 1944. Sergi López i Ariadna Gil en són els protagonistes.


Inauguració divendres dia 19 a les 20:30h al Moll de costa núm 1 Tarragona

1 comentario:

Anónimo dijo...

Te vuelvo a enviar este comentario, que ha desaparecido misteriosamente de la web:
Te completo datos sobre la exposición "Hacedor de Cuentos: El Arte en Guillermo del Toro". Es una muestra diseñada desde Flash-Back Producciones y comisariada por Antonio Busquets y Carlos Durbán, producida por Flash-Back y, como muy bien dices en tu entrada en el blog, el Festival de Cinema de Tarragona REC y la Tarraco Film Office, y aprovecho este momento para agradecer personalmente a sus responsables (Xavier Gª Puerto y David Serra respectivamente) las facilidades para que Tarragona sea el punto de partida de esta exposición que recorrerá toda España y seguramente otros paises a partir del próximo 20 de abril, difundiendo así no solo todo el universo gráfico del cineasta jaliscience, sino la labor desarrollada por el REC y la TFO por todos los eventos y ciudades que visite.
Sin duda una oportunidad memorable para que miles de personas conozcan algo mas de nuestra querida Tarragona (y esto lo dice un valenciano, que conste!!!)
Antonio Busquets