martes, abril 10, 2007

Unes comarques de cine


Hey Visualswings S.L i el Tarraco film office ja comença a ser mediàtics.

Felicitats a David Serra i a Daniel Villanueva que son els que mes s'estan curant que aquest pojecte surti endavant.

Us adjunto un article publicat a el Punt


La Tarraco Film Office neix per incentivar el rodatge de produccions audiovisuals a la demarcació de Tarragona

Promoure les comarques de Tarragona per al rodatge de produccions audiovisuals. Aquest és l'objectiu de la Tarraco Film Office, que vol convertir el territori en un gran plató de cinema, televisió, publicitat i videoclips. La Film Office acaba de néixer a Tarragona amb el suport de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, que hi ha fet una aportació inicial de 40.000 euros. No és casualitat que ho faci aquesta regidoria i no la de Cultura: es tracta que els rodatges siguin una font de beneficis econòmics per a la zona, sobretot en l'àmbit de serveis. Els directius de l'entitat no volen concretar encara els rodatges que es faran en els pròxims mesos, però apunten que Guillermo del Toro «tindrà un paper molt important en la Film Office».

Per David Serra, gerent de la Tarraco Film Office, les comarques de Tarragona han estat «infrautilitzades» per la indústria audiovisual. Per això, la nova entitat neix per promoure aquest territori i incentivar-hi el rodatge de produccions audiovisuals: pel•lícules de cinema, televisió, publicitat i videoclips. El Delta de l'Ebre, el patrimoni de Tàrraco, els vestigis modernistes i el mar són alguns dels atractius de la zona, com també ho és la indústria petroquímica, que, segons Serra, suggereix «pel•lícules de ciència ficció» (vegeu plana següent).
La Tarraco Film Office neix a Tarragona però el seu àmbit d'actuació és la demarcació i preveuen establir acords amb altres ajuntaments. De fet, aquesta oficina està coordinada amb la Barcelona-Catalunya Film Comission, que vetlla pel rodatge a tot el territori català. Tant la Film Comissions com la Film Office tenen unes funcions molt ben estructurades piramidalment. La primera és la coordinadora genèrica i la segona, la que té una delimitació territorial: perquè coneix més bé el territori i els seus agents industrials. Però tant una oficina com l'altra mantindran «un contacte de totes les produccions per crear al final de l'any una memòria audiovisual coherent», segons David Serra.
És significatiu que la Tarraco Film Office neixi amb el suport directe de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, i no la de Cultura. I és que, més enllà de l'aportació cultural per al territori, el que es busca és un benefici econòmic. El regidor Alejandro Fernàndez va dir durant la seva presentació que la Tarraco Film Office servirà per projectar turísticament la ciutat i per obtenir-ne un rendiment, sobretot en el sector de serveis (hotels, caterings...). Segons Alejandro, «el 30 % del pressupost d'una producció audiovisual recau en la localització, i la filmació d'una pel•lícula mitjana es tradueix en unes cinquanta places hoteleres durant uns 45 dies».
Els responsables de la Tarraco Film Office apunten que ja han fet contactes amb alguns productors audiovisuals interessat a rodar a Tarragona, però encara no volen concretar-les.


GUILLERMO DEL TORO

Però sí que hi ha un nom que estarà estretament lligat a aquesta Film Office: Guillermo del Toro, director d'El laberinto del Fauno. La Tarraco Film Office i el festival Rec seran coproductors de l'exposició sobre aquesta pel•lícula, que es podrà veure a Tarragona. A més, Del Toro, confés «enamorat de Catalunya», i per l'amistat que l'uneix amb David Serra, es convertirà en el padrí del festival de curtmetratges Rec. I, el que és més important, Guillermo del Toro no descarta rodar a Catalunya. David Serra és contundent: «Guillermo del Toro tindrà un paper important en la Tarraco Film Office.» Però va amb peus de plom i encara no vol concretar fins a quin punt aquest director s'implicarà amb Tarragona.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola Gustavo

Te completo datos sobre la exposición "Hacedor de Cuentos: El Arte en Guillermo del Toro". Es una muestra diseñada desde Flash-Back Producciones y comisariada por Antonio Busquets y Carlos Durbán, producida por Flash-Back y, como muy bien dices en tu entrada en el blog, el Festival de Cinema de Tarragona REC y la Terraco Film Office, y aprovecho este momento para agradecer personalmente a sus responsables (Xavier Gª Puerto y David Serra respectivamente) las facilidades para que Tarragona sea el punto de partida de esta exposición que recorrerá toda España y seguramente otros paises a partir del próximo 20 de abril, difundiendo así no solo todo el universo gráfico del cineasta jaliscience, sino la labor desarrollada por el REC y la TFO por todos los eventos y ciudades que visite.
Sin duda una oportunidad memorable para que miles de personas conozcan algo mas de nuestra querida Tarragona (y esto lo dice un valenciano, que conste!!!)
Antonio Busquets